Växthuset det ekologiska alternativet

Ett växthus är inte bara fantastiskt vackert utan också en plats där du kan odla dina egna ekologiska grönsaker.

Behöver du en oas där du kan vandra i total kontemplation, ja då är växthuset det perfekta stället för dig. När man ska bygga sitt eget växthus kan det vara bra att ta hjälp av en trädgårdstekniker som är utbildad inom växthus och frilansodling.

När man bygger sitt egna växthus kan det vara bra att göra en noggrann undersökning för vilka rekommendationer som råder, exempelvis glasens tjocklek, antal takluckor, vilken dimension aluminiumprofilerna i stommen ska ha med mera.

Det generella rådet är att välja ett växthus med så stor kubikmeter som möjligt, växter växer uppåt och därför är det viktigt att det finns rejält med rymd. Man ska alltså välja kubik före kvadrat meter.

Placeringen av växthuset är A och O. De flesta av oss kanske tror att det mest logiska är att placera växthuset i söderläge, men en sådan placering kan vara missgynnande för växtligheten och vara avgörande för odlingarnas överlevnad. Däremot finns det flera trädgårdstekniker som menar att man ska placera växthuset i västläge för optimala växthusförhållanden, eftersom att solen och skuggan avlöser varandra på ett balanserat och gynnsamt sätt.

På internet hittar du flera växthusleverantörer som kan leverera färdiga växthus eller hjälpa dig med planeringen av att bygga ditt eget.

Lycka till!