Tips för vardagsrummet

Vardagsrummet är på många sätt och vis husets mittpunkt. Detta är där man oftast kommer att samlas och hitta på aktiviteter eller bara umgås. Det är absolut värt tiden att få till vardagsrummet så bra som möjligt och här delar vi med oss av några tips för just detta ändamål!

Soffgruppen gör mycket

Om vardagsrummet är husets mittpunkt är ju soffgruppen vardagsrummets mittpunkt. Denna bör man välja med eftertanke och verkligen satsa på något som passar en själv perfekt. Det kan vara värt att lägga ned en extra slant för att få något som verkligen känns lyxigt.

Tänk på detaljerna

Vardagsrummet är ju ofta det största rummet i ett hus, men det betyder inte att man bara ska fokusera på de stora detaljerna. Även små detaljer kan vara betydelsefull när det kommer till att skapa den rätta looken. Har man till exempel en eldstad i rummet kan det vara lämpligt att satsa på en snygg vedkorg som komplement till denna.

Mångsidig belysning

Belysningen i ett stort rum kommer att behöva komma från många håll. En enda taklampa kanske kan lysa upp majoriteten av rummet, men det finns mycket bättre sätt att fixa belysningen i ett rum. Genom att ha många ljuskällor kommer man att lättare kunna justera dem för att skapa många olika effekter. Det ökar till exempel mysfaktorn ordentligt om man kan lysa upp endast en liten del av ett stort rum.

Färgkombinationer

Även när man inreder ett stort rum är det viktigt att tänka på hur man kombinerar färgerna. Trots att två möbler kan stå i var sin ända av ett rum betyder inte att de tillhör olika sektioner. Det hjälper alltid att tänka på varje rum som en helhet och hur varje sak påverkar rummet tillsammans med alla andra. Och tänk även på hur det går att använda slående accentfärger för att inte göra ett rum allt för homogent.