Spartips för hemmet

Savings

Vill man spara pengar, och det vill väl alla göra, så finns det faktiskt en hel del pengar att spara bara genom att göra ett antal mindre åtgärder i hemmet. Här kommer några tips.

Ett bra tips om man betalar sin värme själv, kan vara att sänka värmen i hemmet med en grad eller två eftersom detta faktiskt innebär en ganska märkbar förändring i kostnader för uppvärmning.

Genom att använda varmvatten mer sparsamt, framför allt genom att ta kortare duschar och inte bada badkar, går det också att spara ett antal kronor.

Ett annat bra spartips är att byta ut sina lampor i hemmet mot LED-lampor. Även om de kanske är lite dyrare så lönar de sig i längden då de drar mycket mindre ström än ”vanliga” lampor. Se dock till att välja en LED-lampa som passar i själva lampan eftersom det finns LED-lampor i ett antal olika storlekar.

Utöver att byta till LED-lampor finns det även ett antal andra sätt att minska sin elförbrukning. Till exempel så kan man minska effekten i kylskåpet aningen, 5-6 grader räcker gott för att maten skall hålla.