Drömmer du om ett inglasat uterum

Vi är många som drömmer om att förlänga sommaren med ett inglasat uterum. När man ska förbereda för ett inglasat uterum kräver det ordentlig planering, vi ska försöka ta upp dom mest väsentliga punkterna som du bör tänka på innan du drar igång med ditt byggnadsprojekt.

När du planerar för ditt uterum är det viktigt att du funderar över hur länge på året du vill kunna använda det, vill du ha ett åretruntrum kostar det givetvis mer än om du väljer ett sommar och sensommar rum som inte behöver isoleras och markförberedas.

Man kan med fördel ta hjälp av en trädgårdskonsult eller byggföretag som har gedigen erfarenhet av att bygga uterum. Det instinktiva kanske är att placera uterummet i söderläge, men då ska man veta att det kan bli oerhört varmt och alltså inte alls särskilt trevligt att sitta där. Men självklart finns det olika fördelar och nackdelar med alla väderstreck, det man bör fokusera på är att hitta en plats som känns mest naturlig för den egna visionen.

Eftersom att ett uterum är en ganska kostsam investering kan det vara bra att tänka på hur det harmonierar tillsammans med det befintliga husets karaktär för att inte riskera att minska värdet på huset. Som med de flesta stora renoveringarna är det viktigt att du kontaktar stadsbyggnadskontoret innan du börjar med uterummet. Rent juridiskt är ett uterum oavsett om det är anslutet till huset eller inte en nybyggnad som ska anmälas till stadsbyggnadsnämnden. Du kan behöva bygglov för att genomföra projektet.

Behöver du hjälp med att komma igång med ditt uterum kan de flesta bygghandlare bistå med goda råd. När du har en färdig ritning kan du börja kolla runt på internet efter begagnat material, det kan påverka prisbilden väldigt positivt.

Lycka till!